maanantai 21. syyskuuta 2015

SM-viikonloppu

Menneenä viikonloppuna kilpailtiin SM-mitalleista niin sprintissä kuin viestissäkin. Itselle sprintissä tuli perus sprinttisuoritukset. Karsinnassa tekeminen riitti A-finaalipaikkaan, joten tavoitteet toteutuivat. Finaalikin meni muuten hyvin, mutta kakkoselle ajoin katiskaan. Ilman virhettä sijoitus olisi ollut 18.

Viestiin olin toivonut aloitusosuutta ja se minulle tulikin Pyrinnön kolmosesta. Lauantai-iltana joukkoeisiin tuli kuitenkin poisjääntien johdosta muutoksia ja löysinkin itseni kakkosen aloittajan roolista. Rehellisesti sanottuna en olisi tuota ylennystä kaivannut, sillä tavoitteena oli päästä juoksemaan paineetta ja nautiskellen kolmosessa. Uskoin, että en ollut pätevin tuohon rooliin. Toisin taisi kuitenkin käydä, onneksi.

Sunnuntaina tuli nimittäin varmastikkin kauden paras suoritus. Epävarmuus kukistettiin automatkalla hyvällä musiikilla. Kisapaikalla olo tuntui rennolta ja vielä kun NuJu:n onnistuminen palautui mieliin, olo oli melko hyvä. Verkkailut oli perussettiä. Yritin keskittyä omaan tekemiseen ja unohtaa muut. Päätin lähteä nauttimaan.

Paukusta lähdettäessä luin koko peltopätkän karttaa ja metsään siirryttäessä parantelin asemia. Koolta pikku pätkä tietä ja sitten pienemmällä porukalla mettään muiden jatkaessa edemmäksi. Letkassa olin ihan ensimmäisten joukossa. Juoksu tuntui hyvältä ja olo varmalta. Pian yhdistyttiin pääletkaan ja lähestyttiin ykköstä. Rastimäelle saavuttaessa näin Parman kakkosen korjaavan vasemmalle ja totesin meidän olevan todellakin liian oikealla. Korjasin perään ja lippu löytyi.

Jonkinmoinen joukko meitä rastin löysi ja jatkoimme matkaa. Yllättävän moni pummasi ihan rastin lähellä. Taisivat olla eri hajonnan miehiä. Meidän letkalla oli sama hajonta, joten seuraavat rastit löytyi mukavasti. Neloselle mennessä moni kuitenkin putosi kartalta ja meinattiin pari kertaa ruveta hakemaan liian aikaisin. Sitten tuli vastaan oja, joko olisi voinut olla ihan hyvin rastin takapuolinen oja. Löin vauhdin nollille ja rupesin hakemaan itseäni kartalta. Letka jatkoi matkaa. Lopulta tulin tulokseen, että olen rastin etupuolella ja jatkoin matkaa. Lippu löytyi seuraavasta mäestä. Valintana tuo oli mielestäni oikea. Jos olisin jatkanut letkan mukana, olisi voinut käydä myös siten, että olisimmekin olleet väärässä paikassa. Tällöin olisi kaduttanut. Nyt letka oli oikeassa ja minä väärässä, mutta toimin kuten aloitusosuudella kuuluu. Nyt tappiota tuli vain noin minuutti.

Nelosen jälkeen vedin melko yksin. Väliaikojen mukaan vauhti oli melko samaa, mitä letkassa menijöilläkin. Tulin siis todella hyvin. Rastit löytyivät ja tossukin nousi mukavasti. Tokavikalle tullessa letkan häntäpää tuli rastille vasemmalta ja sain näköyhteyden. Väliaikojen perusteella olivat iskeneet minuutin pummin, joten pääsin vaihtoon ihan tuntumassa. Seuraavilla osuuksilla oli draamaa ja parhaimmillaan olimme parin sekunnin turvin kiinni plaketissa. Ihan plakettiin tekemisemme ei kuitenkaan riittänyt  ja olimme lopulta yhdensiätoista.

Vaikka plakettia ei tullut, olen kuitenkin todella tyytyväinen sijoitukseen. Esimerkiksi vuosi sitten en olisi tälläisestä sijoituksesta osannut edes haaveilla. Oma suoritus oli koko kauden paras ja tulin vaihtoon 13:ta, parhaana pyrintöläisenä. Eroa viidentenä tulleeseen oli vain noin minuutti. Pystyin hallittuun tekemiseen, virheiden minimointiin ja nautin joka sekunnista. Kestin paineet ja tein juoksun, joka kuuluikin tuossa paikassa tehdä. Koko suoritus vastaa hyvin tätä kautta. Parin vaikean vuoden jälkeen olen onnistuntu nousemaan melko hyvälle tasolle. Monellehan tälläiset tulokset eivät merkkaa mitään, mutta kaltaiselleni puuhastelijalle ne merkkaavat paljon. Loppujen lopuski urheilussa tärkeintä ei ole kaulaan ripustettava metalli, vaan kokemukset ja elämykset.

Kuluvaa kautta ei olekkaan enää paljoa jäljellä. Kaksi starttia, SM-yö ja -erikoispitkä, sekä mahdollisesti Jämillä AM-erikoispitkä. Sitten edessä onkin sarjanvaihto 20-vuotiasiin herroihin. Ensi vuonna onkin tarjolla hieman erillainen kausi ja vuosi, mutta siittä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti