torstai 7. syyskuuta 2017

SM pitkä 2017

Viime viikonloppuna juostiin SM pitkät Lapualla. Itselläni tuo reissu meni kategoriaan "toivottavasti unohtuu". Tavoitteena oli tehdä karsinassa sellainen juoksu, jolla pääsee A-finaaliin. Rastit löytyi ihan kohtalaisesti, mutta kulkua ei vain löytynyt. Perään lähtenyt ajoi jo ykköselle mentäessä kiinni, joten tilanne ei todellakaan ollut herkullinen. Omassa karsintaerässäni olin ensimmäinen joka putosi. Inhottavammaksi tilanteen tekee se, että toisesta erästä samalla ajalla olisi vielä mahtumut mukaan. Näin tällä(kin) kertaa. B-finaali olikin sitten täydellinen farssi. Heti ykköstä leivoin aivan liian kauan. Kakkonen löytyi, mutta kolmoselle ja neloselle tuli jälleen virheet ja peli olikin sitten siinä. Oli työn ja tuskan takana, että sain itseni motivoitua jatkamaan maaliin saakka.

Vielä maanantai aamuna viikonloppu korpesi, mutta metsäistä alaa kun opiskelee, niin sorvin ääreen tuli palattua nopeasti. Opiskeluun nimittäin sisältyi pakolliset iltarastit, joten oli vähän pakko nollata viikonloppu nopeaan. Nyt sitten onkin lyöty uutta matoa koukkuun.

Viimeinen viikko on tuonut esiin paljon huomioitavia asioita harjoittelun suhteen. Tärkeimpänä vauhtikestävyyden puute, joka kävi lauantaina vallan hyvin ilmi. Vuosi intissä on tarkoittanut pk-liikuntaa vailla vauhtia ja sitä myöden vauhtikestävyys on kadonnut. Nyt on tärkeää saada alle vauhdikkaita lenkkejä, jotta saadaan kurssi oikeaan suuntaan.

Seuraavana kisakalenterissa on vuorossa ensi tiistaina juostava AM-yö Hauholla. Samalla viikolla on luvassa SM-viesti ja -sprintti. Kuluvalla viikolla tarkoitus on saada hyviä harjoituksia alle, jotta kisoissa ollaan hieman paremmassa iskussa. Saas nähdä kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti